יום שבת, 21 באפריל 2012

מתכון צ'ימיצ'ורי

מתכון צ'ימיצ'ורי  מושלם
 מתכון צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי  | צ'ימיצ'ורי ארגנטיני
מתכון מעולה לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטיני אמיתי.
פרננדו חבר משפחה, אוהב בשר או יותר נכון חולה בשר ואל גאוצ'ו בעצמו.
נתן לי את המתכון הזה אחרי המון המון שיכנועים ותחנונים.
פרננדו או כמו שהחברים קוראים לו מלך הצ'ימיצ'ורי הארגנטיני,(אני לא מכיר עוד אחד שיודע להכין רוטב צ'ימיצ'ורי כזה פשוט וכל כך טעים).
פרננדו לא אהב תחילה את הרעיון על מסירת המתכון לכלל העם, בכל הזדמנות ששאלנו אותו "פרננדו מה יש בצ'ימצ'ורי? נהג פרננדו לזרוק לאוויר מס' מרכיבים
וכמובן בלי כמויות מדויקות חלילה.
"קצת פטרוזיליה קצוצה,  מעט אורגנו יבש, שום, מלח, פלפל שחור, מעט  מים, חומץ, שמן זית ופלפל טחון באופן גס שמכונה "אחי מולידו" (Aji molido). זהו חברה
זה צ'ימיצ'ורי"
אני  לא מוותר ומחליט להגיע יום לפני ארוחת האסאדו השבועית לראות את פרננדו מכין את הרוטב המיוחל.
יום רביעי אני אצל פרננדו נכנסים למטבח ולפני שמתחילים במתכון פרננדו מטיל עלי פצצה!!
 אתה בטוח שאתה רוצה את המתכון? כן עניתי.
אחלה מהיום ולמשך חצי שנה הקרובה אתה זה שמסדר ומנקה לפני ואחרי האסאדו.
מהההההה!!!??? צעקתי ונחנקתי באותו הזמן הא!!@@## טוב!!@@ הא@ בסדר בסדר מקובל עלי.
רק שתבינו בנייה ופירוק של האסאדו לוקחת שעה,ניקון של כל הכלים עוד שעה בקיצור מה אני לא אעשה בשביל מתכון צ'ימיצ'ורי אמיתי
והאמת זה רק בשבילכם אז יאלללה לעבודה.
פרננדו מלך הצ'ימיצ'ורי הארגנטיני החליט לגלות את המתכון.
מתכון מאסטר שף בשר לצ'ימיצ'ורי | מתכון צ'ימיצ'ורי בדיוק כמו במסעדה
המרכיבים:
נתח קצבים עם רוטב צ'ימיצ'ורי

1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 בצל קטן
1 פלפל אדום (לא חריף)
1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 כפית Aji molido (במידה ואין לא נורא)
2 כפות אורגונו או זעתר יבש (אפשר גם טרי קצוץ)
7 שיני שום קצוצות טוב טוב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס עבה
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ או חומץ בין יין
5 כפות מים (למלח- ראה באופן ההכנה)

אופן ההכנה:
 במעבד מזון לקצוץ טוב טוב את הפטרוזיליה והכוסברה לטחינה דקה מאוד.
בסכין קוצצים את הפלפל החריף,הפלפל האדום (גמבה),ממשיכים בקיצוץ של הבצל לקוביות קטנות מאוד וכמו כן השום.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל התבלינים,אורגנו ,פלפל גרוס וכפית Aji molido.
**בכוס ממסים את המלח עם 5 כפות מים חמים ומעבירים לקערה עם כל רוטב הצ'ימיצ'ורי.
מוסיפים את שמן הזית והחומץ שופכים לקערה ומערבבים טוב טוב.
זהו חברה עכשיו גם אתם מכירים את הרוטב הצ'ימיצ'ורי הטוב ביותר.
רוטב הצ'ימיצ'ורי מתאים לתיבול כל הבשרים ואפילו דגים - שפונדרה, סטייק אנטריקוט, נתח קצבים, פילה, סינטה.
בתאבון




6 תגובות:

  1. מתכון פשוט מושלם, בעלי והילדים פשוט התמוגגו עליו.למי שלא אוהב חומץ ניתן להחליף בלימון.
    מתכון צ'ימיצ'ורי מושלם. תודה רבה לכם!!

    השבמחק
  2. מתכון צ'ימיצ'ורי איכותי. הכנתי אותו השבוע ויצא מדהים.כולם נהנו.

    ענת

    השבמחק
  3. נקרא טעים ביותר! נשמר לניסוי קרוב :-)

    השבמחק
  4. מתכון מוצלח ביותר. אל תעיזו להשתמש באורגנו טרי. רק ביבש!! הטעם שונה לחלוטין.

    השבמחק
  5. מדהים מדהים מדהים תודה רבה :)

    השבמחק
  6. טיפ- לטגן דקה את התבלינים השמן והגמבה, להעביר לקערה ולהוסיף את כל השאר. להשאיר יום במקרר לפני שאוכלים.

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...