יום שני, 5 בספטמבר 2011

טאג'ין כבש עם שזיפים ומשמשים | מתכון מרוקאי אותנטי


טאג'ין כבש עם שזיפים ומשמשים

טאג'ין כבש עם שזיפים ומשמשים | מתכון מרוקאי אותנטי
מתכוני טאג'ין הינם חלק בלתי נפרד במסורת הבישול של מסעדות מרוקאיות.
ביום חמישי הוזמנתי למסעדת דארנא- הבית שלנו במרוקאית.
המסעדה מעוצבת בטוב טעם,עם מוטיבים מרוקאים חזקים.
ההרגשה הייתה כאילו נכנסנו לתוך רחובותה הצרים של קזבלנקה או מרקש.
מהכניסה הייתה כבר אווירה מדהימה ומזמינה.הריחות,הצבעים והמוזיקה השאירו אותי עם ריר בפה
התפריט מגוון עם מבחר תבשילים מרוקאים נהדרים.

אחת המנות היותר טובות שלהם הינה : קוסקוס מראקשי - קוסקוס עם עוף ושבעה סוגי ירקות: דלעת, פלפלים, בצל, גזר, קישואים.
מנה מתוקה ומוצלחת כולנו טרפנו את המנות היה פשוט מדהים

ולכן היום החלטתי להכין תבשיל טאג'ין כבש עם שזיפים ומשמשים | אוכל טוב | בשר טוב 

מצרכים:

1 ק"ג בשר כבש, חתוך לקוביות גדולות
100 גרם שזיפים מיובשים
010 גרם משמשים מיובשים
12 בצלי שאלוט חצויים
3 בטטות קלופות חתוכות לחצי
3 גזרים קלופים חצויים
1 חבילת שקדים צרובים במחבת
1 כפית אבקת זנגביל או זנגביל טרי
7 מחטי זעפרן
1 כפית קינמון
1/2 כפית הל
1 כף אריסה מרוקאית
מלח, פלפל
3 כפות שמן
2  כוסות מים

אופן ההכנה:

מטגנים את בצלי השאלוט עד הזהבה ומניחים בצד.
מטגנים עד הבשר מכל הצדדים עד להשחמה, מוסיפים את התבלינים,האריסה, הבטטה והגזר מוסיפים מים כך שהנוזל מכסה כמחצית מהתבשיל.
מביאים לרתיחה על הגז בכלי הטאג'ין. לאחר הרתיחה מעבירים לתנור לטמפרטורה של 180 מעלות ל 45 דק' עם מכסה הטאג'ין. לאחר מכן  מוסיפים את הפירות היבשים,השקדים וממשיכים בישול עוד כ- חצי שעה או עד שהבשר רך,  
מגישים עם קוסקוס מתובל עם כוסברה ופטרוזיליה.
את התבשיל ניתן לעשות גם בכלי חרס יצוק או הסיר כבד.
מתכון מאסטר שף בשר לטאג'ין כבש עם שזיפים ומשמשים | מתכוני בשר | מתכונים
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...