יום שלישי, 13 בספטמבר 2011

תבשיל טלה יווני בשילוב עשבי תיבול וזיתי קלמטה

תבשיל טלה יווני בעשבי תיבול וזיתי קלמטה
תבשיל טלה יווני בשילוב עשבי תיבול וזיתי קלמטה
מתכון טלה לראש השנה וחגים | מתכון טלה יווני עשיר בטעמים.
מחפש מתכונים לראש השנה? חדש באתר מבחר מתכונים כשרים | מתכוני בשר
מתכון טלה עם עשבי תיבול| מתכון טלה לראש השנה וחגי ישראל
מתכון אוכל טוב ומושלם לחג | מתכונים | מתכוני בשר

מצרכים:
1 רגל או שוק גדולה של בשר טלה
10 שיני שום
1 צרור אורגנו
10 עלי מרווה
 צרור טימין גדול
1 קליפת לימון.
 1/2 לימון סחוט
 מלח גס
 פלפל גרוס
 6 כפות שמן זית
1 כוס יין אדום משובח
 ½ 1 ק"ג תפוחי אדמה חדשים
 400 גרם עגבניות קצוצות יכול
 חופן גדול זיתי קלמטה מגולענים


אופן ההכנה:
יש לבצע חתכים עם סכין חדה בבשר הכבש,להכניס לתוכו את כל המרכיבים היבשים: טימין,מרווה, אורגנו, מלח גס,פלפל גרוס עבה. יש לחתוך את השום לחצי ולהכניס לתוך הכבש במקומות שבצענו חיתוך.
מושכים עם מברשת מעט שמן זית ומזלפים מעל מיץ לימון,מפזרים את קליפת הלימון וכחצי כוס יין אדום.
בסיר יצוק המתאים לתנור מכניסים את רגל הטלה לתנור לחום של 200 מעלות לכ- 40 דק' עם מכסה סגור.
לאחר מכן מכניסים את תפוחי האדמה ומושכים שוב על בשר הטלה שמן זית מעט מיץ לימון וחצי כוס היין הנותר. בשר הטלה נכנס שוב לתנור לכ-שעתיים מידי פעם למשוח מיצים מקרקעית הסיר על נתח הטלה.
הכנת רוטב עגבניות וזיתי קלמטה:
מקצצים מעט את זיתי הקלמטה ואת העגבניות ומכנסים למחבת חמה עם מעט שמן ופלפל גרוס ,מביאים לרתיחה מורידים לאש קטנה ומבשלים את תערבות הזיתים והעגבניות לעוד כ -30 דק'. מוצאים לכלי ומניחים ליד בשר הטלה.

בתאבון,

מבחר מתכונים של מאסטר שף בשר עכשיו באתר | מתכונים לראש השנה | מתכונים לסוכות | מתכונים בשר כשרים לחגי ישראל.




קניית בשר כשר לחג: מאסטר שף בשר- מתכוני בשר ברשתבשרים כשרים לערבי שישי וערבי חג.
מבחר גדול של בשרים מיוחדים וכשרים.
מתכוני בשר מבחר גדול של מתכוני קבבים, מתכוני קציצות,כבש,טלה, מתכונים לסטייקים אנטריקוט ופילה,מתכוני כרעיים ושוקיים ועוד מבחר ענק של מתכוני בשר כשרים ומיוחדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...