מתנות לידה - עם רקמת שם התינוק

יום שני, 26 בספטמבר 2011

במיה להמונים מתכון אוכל טוב

במיה להמונים מתכון אוכל טוב

במיה.או שאוהבים אותה,או שונאים אותה. אבל אם היא מוכנה כראוי היא נפלא!!!
היום נכין סלט במיה עם עוף ומעט עגבניות. אין ספק שזה אוכל טוב ,טעים ומזין.
האמת שאמא שלי וסבתא שלי מכינות במיה נהדרת, אתם יודעים הבמיה הסטנדרטית
במיה ברוטב עגבניות חריף אש מתכון מנצח.
אבל את הבמיה הטובה ביותר לטעמי מצאתי במקום לא רחוק מישראל המדינה שמבשלת לטעמי אוכל טוב ומצויין והיא
יוון.


איזה מטבח מכין מתכוני במיה?
במטבח הערבי מבשלים את הבמיה עם המון תבלינים: סומק,קינמון וציפורן.אז נכון הריחות והטעמים בהחלט ארומטים
אבל ללא ספק תיבול חזק של לבמיה יכולה לפגוע בטעמה של הבמיה עצמה.
המרוקאים מבשלים את הבמיה כתבשיל קדרה, יחסית הרבה זמן עם תיבול חריף של רוטב עגבניות.
תאמינו או לא אבל יצא לי לאכול גם במיה המסעדת הודית. מתכון הבמיה שם היה מעולה וכלל רוטב קארי חריף עם חלב
קוקוס ועוף.
נחזור ליוון ולמתכון שלשמו התכנסנו.
בטברנה חמודה, מול חופי כרתים הנפלאים ישבנו לאכול אוכל טוב במסעדה עממית ואותנטית.
לשולחן הגיעו 12 סוגי סלטים שונים ומדהימים. אחד מהסלטים היה במיה נהדרת.
את התיבול לבמיה הצלחתי להשיג משף של המסעדה/טברנה.
המנה לא כללה עוף אלא מס' גבינות טעימות.
החלטתי לנסות את מתכון הבמיה היוונית אבל עם שדרוג קל של חזה עוף.

מצרכים:
1/2 במיה טרי
1/2 קילו חזה עוף,חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 פלפל חריף
1 כף מיץ לימון טרי
4 שיני שום קצוצות גס
3 עגבניות קצוצות גס
10 עלי בזיליקום
2 כפות זעתר או טימין טרי
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מנקים את הבמיה ומסירים את את שורשי הגבעול.(אני יוצא מנקודת הנחה שנשות הבלוג כבר יודעות מה לעשות)
במחבת טפלון מוזגים 2 כפות שמן זית איכותי, מזהיבים את הבצל,הפלפל החריף והשום לאט לאט!! שימו לב לא לשרוף
את הבצל והשום אלא לתת לו להתרכך לאט לאט לאט.
לאחר הזהבת הבצל,פלפל חריף והשום,מכניסים פנימה את הבמיה ומקפיצים כ-4 דק' על אש בינונית.
מוסיפים את את העגבניות הקצוצות וממשיכים בהקפצה איטית של כ- 7 דק'.
עכשיו כן כן עכשיו מוסיפים את המלח,פלפל,טימין ובזיליקום.
 ממשיכים בבישול של כ-3 דק' נוספות ומוצאים לקערה.
באותה מחבת מקפיצים את קוביות חזה העוף עד אשר הבשר נהפך ללבן ואינו חי בפנים.
מחזירים את כל תערובות הבמיה לתוך המחבת עם הבשר ומקשרים את כל הסלט בהקפצה מהירה.
מוצאים לקערה גדולה מפזרים עוד מעט מלח גס,עלי בזיליקום ומעט לימון
אוכל טוב, נעשה עם המון אהבה אז קדימה למטבח.
בתאבון.
את המתכון הזה ניתן להכין עם פוקאצ'ה עם בשר ובמיה ברוטב עגבניות, מתכון מאסטר שף בשר
מתכון מאסר שף בשר, במיה עם עשבי תיבול ועוף | מתכונים טובים | מתכוני בשר |

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...