יום שני, 30 במאי 2011

ההמבורגר היקר בישראל

ההמבורגר היקר בישראל? מי? איפה? יש דבר כזה?
כן כן יש דבר כזה.
אז איזה מסעדה תתפאר בהמבורגר היקר בארץ?
טוב נו נגלה לכם.

יום ראשון האחרון 29.5.11 נסעתי למסעדת NG בתל אביב בשכונת נווה צדק, אוכל טוב ומשולם.
מי שלא מכיר את מסעדת NG, המסעדה מתמחה בצליית בשרים ונתחים מיוחדים על הגריל,
זו כמובן לא הפעם הראשונה שלי במסעדה המעולה הזו אולי פעם 30.!!
אבל פתאום אחת המלצריות הגניבה לאוזני" יש לנו המבורגר 200 גר' מבשר KOBE BEEF
אני מבטיחה לך שהוא ההמבורגר הטוב בארץ והיקר ביותר בארץ"
הפנתי את מבטי לכיוון המלצרית והעזתי לשאול "מה זה ההמבורגר הכי יקר בישראל?
כמה זה עולה? המלצרית הנחמדה עם שיער גולש ודיבור צפונבוני חמוד
לא היססה לענות לי ובלי למצמץ זרקה לאוויר "150 ש"ח להמבורגר הטוב בארץ".
וואלה?? וואלה.. 150 ש"ח שאלתי שוב תוך כדי בליעת הרוק (לא יודע אם זה היה בגלל המחיר או הרעב שהרג אותי)
"כן כן אתה מקבל המבורגר מבשר בקר בשם" KOBE BEEF" הפרה חייה חיים יותר טובים מהרבה מאיתנו תאמינו לי מסתבר שהפרה הנחמדה הזו מקבלת כל יום  מסא'ז כמעט בכל שעות היום ,שותה בירה ומאזינה למוזיקה קלאסית".

זהו אם יש משהו שאני חייב לנסות עכשיו זה את ההמבורגר הכי היקר בארץ!
צעקתי לצפונבונה " יאלללה קניתי אני חייב לטעום את ההמבורגר הזה".
20 דק' של המתנה מורטטת עצבים (בלידה של אישתי ההיתי לחוץ פחות) בכל זאת 150 ש"ח על המבורגר!
טוב שאישתי לא קוראת את הבלוג הזה (מטעמי צמחוניות) חחחחח איזה כייף!!

ואז שקט... דממה... האורות מהומהמים!! (שיט צהריים עוד יש אור) טוב נו יאלללה מספיק
לשולחן הגיע הצפונבונה עם חיוך של 150 ש"ח ואיתה כמובן המנה המדוברת
מנת המבורגר בלחמנית בריוש  200 גרם בשר KOBE BEEF עם בצלצלי שאלוט,
רוקט ,עגבניות תמר וכמובן צ'יפס.
הריח היה מטריף, המנה הייתה מעולה, התענגתי מכל ביס, הבשר היה נימוח במידת צליה מדיום,פשוט מדהים.
אני באמת ממליץ לכם פעם אחת רק פעם אחת עשו לעצמכם טובה ולכו לאכול את ההמוברגר היקר בארץ!
אני ההיתי מוסיף ואומר ההמבורגר הטוב בארץ.

נ.ב
אתם בטח שואלים את עצמכם איפה התמונה?
אני נשבע לכם אבל נשבע לכם שכחתי. כן כן מרוב רעב, הריח והבלאגן
 במיצי הקיבה הרגו לי כמה תאים במוח הקטן שלי.
לכן החלטתי שאני הולך לאכול שוב בחודש הבא ומצלם לכם.

עד אז לכו למסעדת NG לאכול את ההמבורגר היקר בארץ. נקודה

מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
מתכוני המבורגר מבשר אינטריקוט | מתכון צלעות כבש וטלה בתנור, מתכון מושלם לראש השנה וחגים 



יום חמישי, 26 במאי 2011

מתכון קרפצ'יו -מאסטר שף בשר



מתכון קרפצ'יו מבשר סינטה טרי -מנת מאסטר שף בשר

אחד המתכונים הטובים ביותר לבשר נא  הינו מתכון קרפצ'יו, אני קורא לו
מתכון מאסטר שף בשר.
את מנת הקרפצ'יו הראשונה שלי אכלתי בצרפת, לא כל כך הבנתי
איך אפשר לאכול בשר חי,עד שטעמתי והתאהבתי.

הסיפור מתחיל בביקורי השני בצרפת בחורף 2000  היה גשום
מתמיד, באחת ממסעדות הבשר היותר נחשבות בצרפת בשם
L'Entrecôte
נחשפתי בפעם הראשונה למנת הקרפצ'יו, בשר נא פרוס דק עד
כמעט שקוף מנתח סינטה טרי ומשבוח.
התלוצצתי עם המלצר הנחמד שאמר לי "תנסה ולא תצטער" חשבתי
בליבי אין סיכוי שאני טועם את המנה הזו.
בסופו של דבר מכיוון שאני חובב בשר מושבע החלטתי ללכת על
המלצת המלצר ולנסות את מנת המסטאר שף בשר, הקרפצ'יו !!!
 

יום ראשון, 22 במאי 2011

גולש מבשר בקר טרי - מתכון הונגרי אמיתי





על מרק גולש הונגרי וודאי שמעתם, 
בביקורי האחרון בהונגריה בעיר הבירה בודפשט, הבנתי עד כמה הגולש ההונגרי מהווה חלק מהותי בהווי הקולינרי של הונגריה. בכל מסעדה אותנטית ככל שתהיה מנת הדגל היא גולש מבשר בקר רך חתוך לקוביות ברוטב אדום סמיך, פשוט מעדן לחך! את המתכון למרק גולש הונגרי אמיתי קיבלתי מאמו של חברי הטוב לאון המתגורר עם משפחתו מעבר לדנובה בפשט המדהימה. 
מנת הגולש ההונגרי מוגשת כמרק אדום סמיך בניחוח פפריקה הונגרית ושום. את הריח והטעם של גולש הונגרי בצהרי יום ראשון חורפי קשה לי לשכוח, לכן החלטתי לשתף אתכם במתכון לגולש הונגרי אמיתי, פשוט תענוג צרוף.
את אותה מנת גולש הונגרי ניתן להגיש על מצע של אורז לבן, תנסו מומלץ!



מצרכים:
קילו  צוואר או  צלעות או שריר (מס' 5) חתוך לקוביות
3 בצלים
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
6 עגבניות חתוכות לקוביות
1 כוס שעועית מושרית
5 תפוחי אדמה
10 שיני שום
חצי כוס יין לבן
מלח
פלפל שחור
4 עלי דפנה
כף שטוחה של פפריקה מתוקה (רצוי הונגרית)

הכנה

סוגרים את הבשר מכל הצדדים ומניחים בצד.
מטגנים את הבצל עם עלי הדפנה עד שהבצל  זהוב, מוסיפים את השום, שמים את הבשר בסיר מקטינים את הלהבה ושימים את הפפריקה. מבשלים כ-3/4 שעה על אש נמוכה.
מוסיפים את שאר המרכיבים כולל היין הלבן וממשיכים לבישול כשעה-שעה וחצי על אש נמוכה, עד שהבשר רך. הנוזלים מהיין ומהבצל ישאירו את הבשר עסיסי גם בתום הבישול.
והרוטב משאירים את הבשר רך ונימוח.



השבוע באח הגדול אביבית בר זהר הכינה את מרק הגולש מתוך האתר שף בשר.
אביבית בר זהר סיפרה לרגב שהיא מכירה את מתכון הגולש ההונגרי מתוך האתר של שף בשר.
כבוד הוא לנו אביבית בר זהר.



יום חמישי, 19 במאי 2011

נתח קצבים - שף בשר
















נתח הקצבים ממוקם באזור אחוריי
הסרעפת של הפרה והינו נתח נדיר מכיוון שיש רק אחד כזה לפרה ובגלל זה הוא מיוחד ונדיר.
במידה ויש לכם קשרים טובים עם הקצב שלכם אתם תקבלו ממנו את הנתח המיוחל.
למרות שהיום ניתן למצוא את נתח הקצבים בכל סופר 
הקצב שלי תמיד מתקן אותי ואומר "היי חבוב הנתח הזה נקרא : אונגלה" - נתח עשיר מאוד בטעמים. חשוב מאד להקפיד על זמן הכנה קצר עד מידת צליה מדיום בלבד!!!!, כי נתח הקצבים  מתייבש בקלות ואז לא תהנו לאכול אותו.. 

רוצים ליישן בשר לבד? אין בעיה המקרר הפרטי שלכם יעשה את עבודה נאמנה. כל מה שאתם צריכים הוא להזמין את הנתח  שבוע עד שבועיים לפני שאתם רוצים לאכול אותו, ולבקש מהקצב לארוז לכם אותו בוואקום. הניחו את הנתח במקום הקריר ביותר (במקרר בלבד) , זהו אתם יכולים לעזוב את נתח הקצבים עד ליום אכילתו. בבוקרו של אותו יום פתחו את שקית הוואקום של נתח הקצבים. לפני הצלייה השאירו את נתח הקצבים בחוץ לפחות שעתיים לפני הצלייה על המנגל עד שיגיע לטמפרטורת החדר, ואז לצלות אותו על גריל או על הפלנצ'ה.

יום רביעי, 18 במאי 2011

מתכון המבורגר מושלם

מחפש מתכון להמבורגר? |מחפש מתכון להמבורגר מושלם?
מתכון המבורגר של מסעדה!! עכשיו חדש באתר!
מומלץ ורצוי לצלות בגריל גז את ההמבורגר.או גריל ביתי רגיל (פחמים)
החלטתי לפרסם את מתכון ההמבורגר הסודי שלי.
עם בשר איכותי ותיבול נכון כל אחד יכול להכין בבית את מתכון ההמבורגר הזה.
מתכון המבורגר מאסטר שף בשר | מתכון אוכל טוב ומושלם
מתכוני בשר | מבחר מתכונים להמבורגר | מתכוני עוף ובשר | מתכונים כשרים להמבורגר

מצרכים:

 
300 גרם עגל אונטריב ללא עצמות קצוץ גס
300 גרם שוק כבש ללא עצמות קצוץ גס
300 גרם אנטריקוט מיושן ומשובח קצוץ גס
10 גר צ'ילי מולאטו טחון
 1 בצל קצוץ דק דק
מלח לפי הטעם.
פלפל לפי הטעם.
קמצוץ ציפורן טחונה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

קוצצים את כל נתחי הבשר לקיצוץ גס,מוסיפים את כל התבלינים והבצל
מעבירים לקערה מערבבים עוד כדקה את כל המסה ועוטפים בנילון נצמד ולמקרר לשעתיים וחצי.
מוצאים מהמקרר מכינים 4 יח' של המבורגר במשקל 250 גרם ( ניתן להשתמש ברינג)
 שיטת הבישול הטובה ביותר להמבורגר הינו מנגל גז או פחמים עם משטח פלנ'צה
במידה ואין לכם עדיף לבשל על הגז הביתי במחבת פסים.

חשוב ביותר להצלחת ההמבורגר:

תעשו לי טובה אל תהרסו את ההמבורגר שלכם!! אל תוסיפו לחם או/ו סודה לשתייה.
בשביל לקבל המבורגר עסיסי במיוחד יש לערבב ביד את כל מסת הבשר כמה דק' רצופות.
אתם מכינים אויר לתוך הבשר והוא זה שמרכך והופך את ההמבורגר לעסיסי. (סודות מהשף)
המידה הטובה ביותר לעשיית המבורגר הינו מדיום או מדיום וול,לא יותר מזה!!

שימו לב!! מידות צלייה!!!
מדיום ריר - 2 דק' מכל צד
מדיום - 3 דק' מכל צד
מדיום וול - 3 וחצי דק' מכל צד
וולדן  - 4 וחצי דק' מכל צד

* לחמנייה חצויה לאחר שנצלתה מעט על הגריל (20 שניות)
  מוספים מיונז,קטשופ, עלה חסה ובצל מטוגן
  בתאבון.
מתכון המבורגר מאסטר שף בשר עכשיו בוידאו
כל מתכוני מאסטר שף בשר 2 בקרוב בוידאו | מחפש מתכון המבורגר כמו במסעדה? כנסו עכשיו למתכון בוידאו

התמונה צולמה במצלמת Canon
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III Telephoto Zoom Lens

יום שלישי, 17 במאי 2011

מתכון קונפי שום

קונפי שום
מתכון מאסטר שף בשר לקונפי שום | אוכל טוב
פירוש המילה קונפי הינו: בישול איטי.
המוצר במקרה הזה שום, מתבשל באיטיות רבה עד לריכוך השום
.אני משתמש בקונפי לתיבול: בשר, דגים, סלטים, פסטות ורטבים.

הקונפי שום מחזיק מעמד במקרר עד חצי שנה.

מתכון כתף כבש בתנור

מתכון מושלם לכבש בתנור | מתכון בשר לראש השנה,חגים ושבתות
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
מתכונן כבש בתנור לערב פסח | מחפש מתכון בשר לערב פסח?
מחפש אוכל טוב? אוכל מושלם וטוב לראש השנה
כבש בעשבי תיבול ויין. מתכון כבש מושלם לראש השנה
חומרים:

כתף כבש טרי כבש שלם
4 ראשי שום
שמן זית
10 גבעולים של רוזמרין
10 גבעולים של טימין
10 עלי מרווה
פלפל שחור גרוס
מעט מלח גס
חופן גרגירי כוסברה
חצי בקבוק יין  אדום משובח

הכנה:
לא לשכוח לבקש מהקצב לבצע כיס בבשר.
מקלפים את כל ראשי השום ומכניסים לתוך נתח כתף הכבש את השום רק 2 מתוך 4 ראשי השום.
את 2 ראשי השום הנותרים חותכים לרוחב ומכניסים גם לתוך כתף הכבש.
מערבבים בקערה את שמן הזית  ואת כל עישבי התיבול, מלח ופלפל ומעסים היטב את נתח כתף הכבש.
אפשר להוסיף גרגירי כוסברה,לכתוש מעט ולפזר על כתף הכבש.
מכניסים את הבשר לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-30 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל-170 מעלות  מוסיפים את היין מעל כל נתח הכבש ואופים עוד כשעתיים.

מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה | מתכונים כשרים  | מתכוני מאסטר שף בשר לפסח | מתכוני בשר לפסח | מתכון לפסח כבש בתנור לערב פסח

מחפש מתכונים באנגלית? מחפש מתכון כשר באנגלית? simple recipes

צלי כתף טרי - מתכון לארוע חגיגי

צלי כתף טרי - מתכון לארוע חגיגי | לערב שבת | מתכון צלי כתף לראש השנה
מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
אוכל טוב ומשולם לראש השנה וחגי ישראל

חומרים ל-6-8 מנות:
  נתח כתף בקר במשקל 1.5-2 ק"ג
  15 שיני שום קלופות ושלמות או 3 כפיות שום דורות
  3 כפות חרדל דיז'ון
  3 כפות דבש
  4 ענפי  טימין או 3 טבליות עשבי תיבול של דורות
  6 בצלצלי שאלוט שלמים
  15 תפו"א קטנטנים
  2 כוסות יין אדום
  פלפל שחור טחון טרי
  מלח
  מעט שמן לטיגון
הכנה:
1. באמצעות סכין  יוצרים חתכים קטנים בגוש הבשר, ומכניסים לתוכם 10 מתוך  חמש עשרה שיני השום.
2. רוטב צלי כתף - מפוררים את הטימין לתוך קערה עם חרדל ודבש, מערבבים היטב עד ליצירת רוטב אחיד, מורחים את גוש הבשר בעזרה מברשת (אפשר גם ביד) מכסים בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשש שעות ( מומלץ 24 שעות לפני הצלייה)  כדי שגוש הבשר יספוג את כל הטעמים (מינימום 6 שעות).
3. לאחר שנתח הבשר סופג את הטעמים הרצויים מטגנים במחבת את גוש הבשר מכל הצדדים על מחבת משומנת בחום גבוה עד השחמה (מטרת הטיגון היא לסגור את הבשר כדי למנוע בריחת נוזלים). בסיום מעבירים לתבנית חסינת אש.
4. מטגנים  במחבת עם מעט שמן את שיני השום ובצלצלי שאלוט עד שמזהיבים. מוסיפים מעט מלח ואת היין. מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות. יוצקים את התערובת על נתח הבשר .
5. מסביב לנתח הבשר מפזרים תפוחי אדמה. מחממים את התנור ל 170 מעלות (חום בינוני) ואפים את הנתח כשעתיים בתנור כאשר הוא מכוסה (או עד שהנתח רח בבדיקה על מזלג). כעבור שעת אפייה בוזקים מעט מים בתבנית לפי הצורך.
6. מוציאים את נתח הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח כ-20 דקות  לפני ההגשה.

מתכוני בשר | מבחר מתכונים | מתכוני עוף ובשר | חדש מתכונים כשרים לראש השנה
אוכל טוב | בשר טוב | יין טוב | אוכל כשר לפסח | מתכוני מאסטר שף בשר לערב פסח
כל מתכנוי מאסטר שף בשר מתאימים לפסח | מתכוני בשר כשר לפסח


מתעניין בצלי כתף? אולי תרצה מתכון תבשיל שוק טלה/כבש חריף | מתוך אתר מתכונים ואוכל טוב

מבחר ענק למתכונים באנגלית simple recipes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...