יום שלישי, 6 במרץ 2012

המבורגר טלה עם חציל קלוי ובצל מטוגן.


הכנת המבורגר ביתי
הכל התחיל בשנת 1996 הרבה לפני מזללות ההמבורגר המוכרות היום.
בזמנו, לא היה מאיפה להזמין או לאכול המבורגר איכותי כמו היום.
ישבנו לפני עוד משחק של מכבי ת"א (כדורסל)
והחלטנו להכין המבורגר משלנו, המבורגר שרק החברים מכירים את המתכון שלו.
היום אחרי שקבלתי אישור (בכתב כמובן) מכל החברים החלטתי לפרסם את המתכון.
מחפש מתכון המבורגר של מסעדה? לא כאן!! אין לנו מתכון סודי להמבורגר של מסעדה.
יש לנו את המתכון הטוב ביותר להמבורגר.
אני חושב שזה אחד המתכונים הראשונים שהכנתי בחיים.
מתכון המבורגר מבשר טלה, מעט שומן אסאדו,עם חציל קלוי ובצל מטוגן.
אז נכון,אם אתם לא חובבי חצילים אולי לא תתלהבו ממתכון ההמבורגר הזה . (אל תוסיפו חציל)
המתכון הזה התחיל בטעות ונגמר בשמחה והנאה גדולה.
הטעות הייתה,שאחד מחברי הטובים קלה את החצילים על הגז. קילף את החציל ורוקן את הליבה של החציל.
במקום להכניס את החציל לקערת הטחינה ,היא הוכנסה לקערת הבשר עם הבצל המטוגן.
יש לציין שהיום אנחנו מכינים את המתכון הזה עם בשר אסאדו מעורבב עם בשר אונטריב ושומן אסאדו.
אבל היום אנחנו חוזרים אחורה בזמן, ומפרסמים את המתכון המקורי.
מתכון המבורגר מקורי!! ללא לחם ,ללא סודה לשתייה לריכוך הבשר וכו......

המבורגר על הפלנצ'ה
בהצלחה,
מצרכים:
1 קג' בשר טלה, בטחינה גסה.
200 גר' שומן אסאדו,טחון גס
3 בצלים קצוצים גס
5 חצילים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1/3 כפית ציפורן

אופן ההכנה:
מטגנים בצל עד להזהבה ומנחים בצד.
קולים את החצילים על האש. לאחר מכן קולפים את החציל ומגרדים את ליבת החציל.
מוסיפים לקערה את בשר הטלה, שומן אסאדו (טחון) ,בצל וחציל.
לחמנית המבורגר צרובה על הפלנצ'ה
מוסיפים מלח,פלפל ומעט ציפורן (שימו לב ממש מעט)
מערבבים את כל החומרים בעדינות ,יש לערבב את החומרים בצורת קיפול.
טיפ:  ככל שתערבבו את בשר ההמבורגר כך ההמבורגר יצא אורירי וטעים.
יש לערבב כ- 5 דק' .
לאחר מכן יש להכין קציצות בגדול המתאים.
המבורגר איכותי והמבורגר טעים מתחיל במשקל ההמבורגר.
 אני אוהב את ההמבורגר שלי במשקל 300 גר' לפחות.
מכינים קציצות המבורגר גדולות בעזרת רינג(עיגול נירוסטה) או ביד.
מכניסים למקרר למנוחה כשעה וחצי לפחות.
המבורגר טלה עם חציל קלוי
צליית ההמבורגר:
אז נכון, אין כמו לצלות את ההמבורגר על מנגל גחלים.
אבל כשאין. מחבת ברזל יצוק (פלנצ'ה) עושה את העבודה בצורה מעולה.
אני הכנתי את ההמוברגר על פלנצ'ה.
מחממים טוב טוב הפלנצ'ה עשויה מברזל, מוסיפים מעט שמן ומחכים עד שהשמן מעלה עשן.
מניחים את ההמבורגר על הפלנצ'ה  ל-4 דק' מכל צד. (מידת עשיה מידיום)
לאחר צליית ההמבורגר,הניחו את ההמבורגר בצלחת להגירת הנוזלים למשך 2 דקות.
מתכון המבורגר ביתי איכותי
הרכבת המנה:
אני אוהב את ההמבורגר שלי נקי. ללא תוספות מיותרות.
חסה, קטשופ ומלפפון חמוץ.
יש לקנות לחמניה המתאימה להמבורגר, לחתוך את הלחמניה באמצע ולהניח גם אותה על הפלנ'צה.
צריבה קלה של הלחמניה על הפלנצ'ה תעניק ללחמניה קריספיות .
הניחו מעט חסה על הלחמניה ומעלה את ההמבורגר.
עכשיו תתפרעו... קטשופ,חרדל,בצל מטוגן,ביצת עין... כל מה שבא לכם!!
בתאבון

יום חמישי, 1 במרץ 2012

סלט פסטה עם נתחי סינטה מוקפצים

סלט פסטה עם ירקות, בשר ותיבול אסייאתי.
מנה אסייאתית, קלה להכנה ועשירה בטעמים.
הכינו מראש את הפסטה בבישול "אל דנטה".
נתחי בשר כמו סינטה,מעניקה למנת הפסטה הזו טעמים וריחות אסייאתים.
20 דק' השקעה לארוחה מזינה וטעימה!!
מחפש מתכון לסלט פסטה עם נתחי סינטה?
מחפש מתכון לנתחי סינטה צרובה על מחבת עם סלט פסטה?
סלט פסטה חם, עם נתחי סינטה מוקפצים אוכל לצהריים.
מנה מרעננת המשלבת פסטה פנה,ירקות מוקפצים וסינטה צרובה על המחבת.

מרכיבים:

300 גרם רצועות סינטה פרוסות לרצועות דקות 3 סמ' לכל אורך הסינטה
2 כוסות פסטה פנה מבושלת.
2 פלפל אדום פרוס דק
2 פלפל ירוק פרוס דק
1/2 קילו שועעית ירוקה מבושלת
1 חבילת פטריות שמפניון טריות
1 כוס בצל ירוק פרוס לרצועות באלכסון
10 עלי בזיליקום קצוצים לרצועות
4 שיני שום כתושות
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח שולחן
1 כפית פלפל שחור
4 כפות שומשום



אופן ההכנה:

במחבת טפלון עמוקה מכניסים את 2 סוגי הפלפלים ומטגנים 3 דק'.
לאחר 3 דק' הוסיפו את השום וטגנו עוד דקה אחת. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
הוציאו את כל התוכן מהמחבת לקערה גדולה.
הוסיפו את הפטריות להקפצה מהירה על אש גבוה.(שימו לב פטריות אוהבות חום גבוה מאוד והקפצה מהירה) ככה תבטיחו שהפטריות לא יהיו נוזליות וספוגיות. הוציאו את הפטריות לקערה.
הקפיצו את השועעית מס' דקות על אש גבוה ושוב העבירו גם את זה לקערה.

מרינדה לנתחי סינטה: את נתחי הסינטה העבירו לקערה עמוקה עם 2 שיני שום כתושות
מעט פלפל גרוס,2 כפוץ סוייה 1 כפית חומץ בלסמי.
להעביר למקרר לשעה ולאחר מכן לצלייה.

ועכשיו להקפצת הבשר: תנו למחבת שלכם להתחמם טוב טוב ולאחר מכן מזגו מעט שמן למחבת.
הניחו את נתחי הסינטה על המחבט לצלייה קצרה מכל הצדדים לא יותר מ 3 דק' מכל צד עד שהכל שחום יפה.

סיום המנה: לאחר הקפצת כל המרכיבים הכניסו את כל התערובות של הקערה למחבת הטפלון העמוקה
כולל נתחי הסינטה,2 סוגי הפלפלים, השועעית הירוקה והפטריות.
הקפיצו הכל ביחד תוך כדי מיזגו את הסוייה וחומץ הבלסמי.
העבירו לצלחת גדולה ופיזרו את עלי הבזיליקום ושומשום מעל.

מתכון מעולה לפסטה פנה עם נתחי סינטה וירקות מוקפצים. בתאבון
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...