יום חמישי, 26 באפריל 2012

צלעות טלה בגריל עם רוטב איולי עשבי תיבול

צלעות טלה בגריל עם איולי עשבי תיבול, מתכון קיצי מהיר ופשוט לימי הקיץ החמים
חברים מגיעים? מחפש מתכון לצלעות טלה על הגריל? | צלעות טלה עם רוטב איולי מעולה? | מתכוני בשר טלה
מחפש מתכון רוטב איולי עשבי תיבול?
חדש באתר מתכון רוטב איולי עשבי תיבול.
הזמנתי חברים לערב BBQ הבעיה שבתל אביב בימי הקיץ הלוהטים יש 37 מעלות עם 70% לחות.
רק מלעמוד ליד המנגל אני נמס!!
החלטתי לוותר על אנטריקוט איכותי וקבב ישראלי אותנטי
אבל אל דאגה !! הכנתי מתכון צלעות טלה על הגריל בשילוב רוטב איולי (פרווה) מדהים.

מצרכים לרוטב:

 1 ביצה גדולה
2 שיני שום קצוצים גס
2 כפות עירית טריים קצוצים גס
3 כפות פטרוזיליה טריים קצוצים גס
2 כפיות רוזמרין טרי קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
10 יח' צלעות טלה

אופן ההכנה:
במעבד מזון שוברים את הביצה ומוסיפים את עשבי התיבול.
התחילו בערבוב איטי תוך כדי הוסיפו מלח ופלפל.
עכשיו החלק החשוב!! תוך כדי הערבוב הוסיפו את שמן הזית לאט לאט לאט עד לקבלת מרקם סמיך. תקנו את התיבול במלח ופלפל והכניסו ישר למקרר לקירור עד לסיום צליית צלעות הטלה.

תיבול צלעות טלה:
אני לא אוהב לתבל יותר מידי את צלעות הטלה ולדעתי אין צורך לתבל בשר יותר מידי.
אני מתבל רק בפלפל שחור ולאחר צליית הטלה כשהנתח על קרש החיתוך אני מוסיף מעט מלח גס.

לסיום המנה:
יש להגיש את צלעות הטלה ומעל את רוטב איולי.

חדש מתכון מאסטר שף בשר צלעות טלה ברוטב איולי | מתכון וידאו צלעות טלה ברוטב איולי | מתכוני בשר כשרים


יום שבת, 21 באפריל 2012

מתכון צ'ימיצ'ורי

מתכון צ'ימיצ'ורי  מושלם
 מתכון צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי  | צ'ימיצ'ורי ארגנטיני
מתכון מעולה לרוטב צ'ימיצ'ורי ארגנטיני אמיתי.
פרננדו חבר משפחה, אוהב בשר או יותר נכון חולה בשר ואל גאוצ'ו בעצמו.
נתן לי את המתכון הזה אחרי המון המון שיכנועים ותחנונים.
פרננדו או כמו שהחברים קוראים לו מלך הצ'ימיצ'ורי הארגנטיני,(אני לא מכיר עוד אחד שיודע להכין רוטב צ'ימיצ'ורי כזה פשוט וכל כך טעים).
פרננדו לא אהב תחילה את הרעיון על מסירת המתכון לכלל העם, בכל הזדמנות ששאלנו אותו "פרננדו מה יש בצ'ימצ'ורי? נהג פרננדו לזרוק לאוויר מס' מרכיבים
וכמובן בלי כמויות מדויקות חלילה.
"קצת פטרוזיליה קצוצה,  מעט אורגנו יבש, שום, מלח, פלפל שחור, מעט  מים, חומץ, שמן זית ופלפל טחון באופן גס שמכונה "אחי מולידו" (Aji molido). זהו חברה
זה צ'ימיצ'ורי"
אני  לא מוותר ומחליט להגיע יום לפני ארוחת האסאדו השבועית לראות את פרננדו מכין את הרוטב המיוחל.
יום רביעי אני אצל פרננדו נכנסים למטבח ולפני שמתחילים במתכון פרננדו מטיל עלי פצצה!!
 אתה בטוח שאתה רוצה את המתכון? כן עניתי.
אחלה מהיום ולמשך חצי שנה הקרובה אתה זה שמסדר ומנקה לפני ואחרי האסאדו.
מהההההה!!!??? צעקתי ונחנקתי באותו הזמן הא!!@@## טוב!!@@ הא@ בסדר בסדר מקובל עלי.
רק שתבינו בנייה ופירוק של האסאדו לוקחת שעה,ניקון של כל הכלים עוד שעה בקיצור מה אני לא אעשה בשביל מתכון צ'ימיצ'ורי אמיתי
והאמת זה רק בשבילכם אז יאלללה לעבודה.
פרננדו מלך הצ'ימיצ'ורי הארגנטיני החליט לגלות את המתכון.
מתכון מאסטר שף בשר לצ'ימיצ'ורי | מתכון צ'ימיצ'ורי בדיוק כמו במסעדה
המרכיבים:
נתח קצבים עם רוטב צ'ימיצ'ורי

1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1 בצל קטן
1 פלפל אדום (לא חריף)
1/2 פלפל ירוק חריף
1/2 כפית Aji molido (במידה ואין לא נורא)
2 כפות אורגונו או זעתר יבש (אפשר גם טרי קצוץ)
7 שיני שום קצוצות טוב טוב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס עבה
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ או חומץ בין יין
5 כפות מים (למלח- ראה באופן ההכנה)

אופן ההכנה:
 במעבד מזון לקצוץ טוב טוב את הפטרוזיליה והכוסברה לטחינה דקה מאוד.
בסכין קוצצים את הפלפל החריף,הפלפל האדום (גמבה),ממשיכים בקיצוץ של הבצל לקוביות קטנות מאוד וכמו כן השום.
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל התבלינים,אורגנו ,פלפל גרוס וכפית Aji molido.
**בכוס ממסים את המלח עם 5 כפות מים חמים ומעבירים לקערה עם כל רוטב הצ'ימיצ'ורי.
מוסיפים את שמן הזית והחומץ שופכים לקערה ומערבבים טוב טוב.
זהו חברה עכשיו גם אתם מכירים את הרוטב הצ'ימיצ'ורי הטוב ביותר.
רוטב הצ'ימיצ'ורי מתאים לתיבול כל הבשרים ואפילו דגים - שפונדרה, סטייק אנטריקוט, נתח קצבים, פילה, סינטה.
בתאבון




יום חמישי, 19 באפריל 2012

קבב ישראלי | מתכון קבב ליום העצמאות

מתכון לקבב ישראלי | מאסטר שף בשר
קבב ישראלי חריף - הינו קבב משודרג וקומבינציה של טעמים.
הקבב הישראלי מעט חריף, עם ניחוחות ים תיכונים.
המרכיבים  כמעט זהים לקבב הטורקי או לקבב היווני, אבל בטווייסט נחמד של חריפות ומתיקות גם יחד.
אין ספק שהקבב הישראלי הינו הטוב ביותר לטעמי.
תוספת תבלין בהרט מוסיף מתיקות מדהימה לקבב הישראלי, וכמו כן גם תוספת גרגירי הכמון המתפצחים בפה תעניק למנה טעם מיוחד.
מתכון הקבב הטוב ביותר | מתכון קבב ישראלי ליום העצמאות
קבב ישראלי חריף

מצרכים:
1 ק"ג בשר כבש או טלה טחון גס
300 גר' שומן כבש
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל ירוק חריף מנוקה לקצוץ
 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית בהרט מתוק
1 כפית פפריקה אדומה
4 כפות נענע קצוצה
חצי כוס צנוברים
1 כף גרגירי כמון שלמים
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור טחון טרי (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשרים, התבלינים, עשבי התיבול והצנוברים.
מערבבים מעט אין צורך בלישה, אלא בקיפול הבשר עם כל התבלינים.
מכניסים למקרר לכ-4 שעות, לאחר מכן יש להוציא את תערובת הבשר כ-שעה לפני צלייתו על הגריל.
הכינו קציצות במשקל של 150- 200 גר' לפחות ושפדו את הקבב על שיפוד ברזל.
טיפ: במידה ואין לכם שיפוד ברזל, ניתן לשפד על שיפוד עץ.
לפני שיפוד הקבב יש להרטיב באופן יסודי את מקלות השיפוד, ולאחר מכן לשפד את הקבב.

מאסטר שף בשר במבחר מתכוני בשר ליום העצמאות | כל מתכוני הקבב הינם כשרים | מבחר מתכוני קבב ליום העצמאות.
מחפשים מתכוני קבב? | כל סוגי הקבבים עכשיו באתר מאסטר שף בשר | מתכון לקבב ישראלי | מתכון לקבב בולגרי | מתכון לקבב רומני אמיתי | מתכוני קבב מכל העדות | מתכון לקבב יווני

מתכון לקבב יווני | היידה יאסוווו....

קבב יווני | מאסטר שף בשר
קבב יווני טוב מתחיל אצל הקצב, טחינה גסה של בשר הכבש והשומן
הופכת את הקבב היווני לקבב הטוב ביותר במזרח התיכון.
טוב אולי כמעט הכי טוב.
מחפש מתכון לקבב יווני?  היוונים מכינים את הקבב שלהם מ 60% בשר כבש, 20% בשר בקר טחון
ו 20% שומן כבש.
הקבב היווני עשיר בטעמים, בגלל כמות השומן הגובהה יחסית.
ביוון הקבב נקרא: קפטדה או שפתליה.
השפתליה: הינו קבב כבש, בעטיפה של שומן כבש או חזיר.
קפטדה הינה הגרסה הכשרה לקבב יווני, ואחת הטובות שתכינו לילדים.
ברור לכם שהמתכון לקבב יווני כאן הינו כשר.
יוונים אוהבים מאוד להוסיף לקבב שלהם שומן, וצנוברים.
מתכון לקבב יווני איכותי.

מרכיבים:
600 גר' בשר כבש טחון גס
200 גר' בשר טחון גס
200 גר' שומן כבש או שומן שפונדרה
כפית מלח
כפית פלפל
1 כפית מיורן (תערובת עשבי תיבול:טימין, לבנדר, שומר, בזיליקום, אורגנו ומרווה)
3 כפות פטרוזיליה, קצוץ דק
2 כפות נענע קצוצה
4 כפות צנוברים קלויים
2 שיניים שום כתוש
1/2 כפית כמון

אופן ההכנה:
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשרים, התבלינים, עשבי התיבול והצנוברים.
מערבבים מעט (לא יותר מידי) אין צורך בלישה, אלא בקיפול הבשר עם כל התבלינים.
מכניסים למקרר לכ-3 שעות, לאחר מכן יש להוציא את תערובת הבשר כ-חצי שעה לפני צלייתו על הגריל.
טיפ: בשונה מקבב בולגרי או קבב רומני, הקבב היווני אוהב שיפוד ברזל. כמות השומן נצלת טוב יותר על שיפוד ברזל מאשר קציצה.
לקבלת שיפוד קבב יווני איכותי, יש לקחת כ-150 -200 גר' בשר ביד ולשפד את שיפוד הברזל בבשר הקבב.
הצעת הגשה ממוצלת: שיפוד קבב יווני אוהב מאוד טחינה על מצע בורגול יווני.

מאסטר שף בשר במבחר מתכוני בשר ליום העצמאות | כל מתכוני הקבב הינם כשרים | מבחר מתכוני קבב ליום העצמאות.
מחפשים מתכוני קבב? | כל סוגי הקבבים עכשיו באתר מאסטר שף בשר| מתכון לקבב רומני | מתכון לקבב ישראלי | קבב בולגרי | מחפש מתכון לבמיה יוונית? מתכון מושלם לבמיה יוונית

יום רביעי, 18 באפריל 2012

מתכון לקבב בולגרי מאזור מהבלקן

קבב בולגרי מאסטר שף בשר
שלום לבולגרים!!!! אז נכון לכל עדה יש את מתכון הקבב שלה.
אבל הבולגרים באמת יודעים להכין קבב טוב.
את הקבב הבולגרי מאפיין המון שומן, והשומן הופך את הקבב הרומני לעשיר בטעמים (והמון עשן על הגריל)
אין ספק שהעשן שיוצא מכמות השומן הגדולה בקבב הבלוגרי שווה כל רגע.
לכבוד יום העצמאות מאסטר שף בשר מעניק לכם מתכון לקבב בולגרי אמיתי.
 בולגרי אמיתי יודע להכין קבב איכותי. מבחר מתכוני קבב של מאסטר שף בשר | מתכוני בשר ליום העצמאות
מתכון לקבב רומני דפוק (מוצאים את האויר מהקבב וצולים 3 דק' מכל צד)
גם הבולגרים לא טומנים ידם בצלחת, ומגישים קבב עסיסי ונהדר בנוסח בולגרי, כשצורתו עשויה להשתנות מקבב מאורך לקבב עגול.


המרכיבים:
500 גרם בשר צוואר
400 גרם בשר קשתית
200 גרם שומן כבש
1 ביצה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1/2 כפית כמון
1 בצל קצוץ
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה


אופן ההכנה:
אז אתם כבר יודעים, מבקשים מהקצב לטחון את הבשר בטחינה גסה. פעם אחת בלבד, כולל שומן הכבש.
בקערה מערבבים את סוגי הבשר עם הביצה ומתבלים במלח, בפלפל וכמון.
מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה, ומערבבים.
מניחים את העיסה על השיש, ודופקים עליה היטב עד להוצאת כל בועות האוויר.
מניחים את התערובת במקרר למשך כל הלילה. למחרת מכינים מתערובת הבשר את הקבבים.
על שיפוד או כקציצה.
לדעתי עדיף כקציצה, כך מרגישים את טעם הקבב ומרקו העדין.
בתאבון.
מתכוני בשר ליום העצמאות | מגוון מתכוני בשר מאסטר שף בשר | מתכוני בשר ותוספות לבשר

יום שלישי, 17 באפריל 2012

מתכוני בשר ליום העצמאות | קבב רומני

קבב רומני, מאסטר שף בשר

ממש בקרוב מגיע יום העצמאות. כאילו לא מספיק הבשר שאכלנו בכל פסח (אני בכל אופן)
והנה יום העצמאות הגיע.
לקראת יום העצמאות מאסטר שף בשר, שמח לתת לכם מבחר מתכוני בשר למנגל המסורתי.
מתכון קבב ישראלי, מתכון קבב עיראקי, מתכון לקבב טורקי, מתכון להמבורגר מיוחד לילדים.
מתכונים לשיפודי אנטריקוט, מתכון לשיפודי פילה, מתכון לאסדו על הגריל (לפחות שעתיים על המנגל)
מתכון לשדרה שלמה של צלעות כבש על הגריל.
מאסטר שף בשר שמח לסדר לכם את המנגל המסורתי ליום העצמאות.
כבוד לרומנים על קבב איכותי.
הצדעה לרומנים על קבב רומני עשיר:
הקבב הרומני הינו קבב עשיר בטעמים.... סתם.. רק שום
להבדיל ממתכוני קבב אחרים, הקבב הרומני הינו מלא בשום אבל טעם להפיא.
מגוון הבשרים הקצוצים בתוך הקבב, בשילוב השום הקצוץ, מעניק לקבב הרומני מתכון קבב  א ל י פ ו ת

--> המרכיבים:
600 גרם בשר צוואר
500 גרם בשר שפונדרה (לנסות ללא הרבה שומן)
120 מ"ל ציר בקר או עוף
1 כפית מלח
1 כפית -פלפל שחור
לפחות 8-9 שיני שום כתושות
טחינת הבשר:
שימו לב!!!! טחינת בשר הינה חלק חשוב לקבלת קבב איכותי.
יש לבקש מהקצב לטחון את בשר הצוואר בטחינה גסה, רק פעם אחת.
כנ"ל לגבי בשר השפונדרה. בשר השפונדרה הינו בשר שמן, לכן עדיף לבקש מהקצב להוריד מעט את יחס השומן לעומת הבשר.
הכנת הקבב:
בקערה גדולה מכניסים את בשר הצוואר ובשר השפונדרה.
מתבלים בכפית מלח, וכפית פלפל שחור.
יש לכתוש את השום ולהניח בקערת הבשר.
ניתן להוסיף 4 כפות שמן, אבל אני מציע לכם להוסיף שליש כוס ציר בשר!! (כ-5 כפות בלבד)
יש לערבב את כל המרכיבים יחד. שימו לב, לא ללוש את הבשר כבצק!!!! זו טעות נפוצה.
בכדי לקבל קבב אורירי בעל טעמים ומרקם עדין , יש לקפל את הבשר כמו קיפול קצפת. לאט לאט כ- 5 דק'.
בכל מתכוני הקבב שאני מכין לא תמצאו סודה לשתיה או/ו לחם.
תוספות מעין אלו הורסת ופוגעות באיכות הקבב.
רוצים מתכון לקבב עם סודה לשתייה? לכו לקנות קבב מוכן וקפוא בסופר. לא בבית ספרי
קבב כקציצה או קבב על שיפוד:
טוב זו שאלה של טעם וריח.
כשאני אוכל את הקבב על שיפוד ברזל, אני פחות נהנה מהקבב.
כשאני מכין את הקבב כקציצה אני מרגיש את הטעמים כי משקל הקבב גדול יותר כקציציה מאשר בשיפוד.
אני נוהג להכין את הקבב ולהניחו במקרר כ-3 שעות לפני הצלייה על הגריל
יאללללה תהנו.

התמונה צולמה במצלמת Canon

יום חמישי, 5 באפריל 2012

תבשיל כבש מרוקאי לערב ראש השנה ופסח


תבשיל כבש מרוקאי
 תבשיל כבש מרוקאי , לערב פסח וחגי ישראל
המתכון הינו מתכון מקורי של סבתי שתחייה.
שנים אני מכינה עם סבתי את המתכון הזה.
במשך השנים התחלתי מעט "לשדרג" אותו.
אבל הבסיס שלו נשאר תמיד אותו דבר.
אם אתם אוהבים כבש, זה המתכון המושלם בשבילכם.
תבשיל כבש מרוקאי לארוחה עם חברים ובני משפחה לשבת וחג
עכשיו באתר מאסטר שף בשר, מתכוני בשר כשרים לראש השנה ,ערב פסח. מתכון כבש מרוקאי מושלם לחג | תבשיל כבש לערב פסח | מחפש מתכון כבש לערב פסח? תבשיל כבש לראש השנה| מתכון מושלם לראש השנה כבש
מתכוני מאסטר שף בשר כשרים לפסח.
מצרכים:
1 קג' בשר טלה,חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שיני שום כתוש | 2 טבליות שום כתוש דורות
 400ml ציר ירקות או ציר טלה (2 כוסות מים גם טוב)
קליפת לימון מגורדת
1 תפוז סחוט
1 מקל קינמון
1 כפית דבש
 175g משמשים מיובשים מוכנים לאכילה
 3 כפות נענע טרייה קצוצה |  2 טבליות עשבי תיבול דורות
 25 גרם שקדים קלויים קלופיים

אופן ההכנה:

בסיר עמוק ויצוק ברזל מכניסים שמן זית. מוסיפים את קוביות בשר הכבש ,ומטגנים מכל הצדדים כ- 3 דק' עד להשחמה. מעבירים את בשר הכבש לצלחת, ומחזירים את מיצי הכבש לסיר (לא לוותר על המיץ הטעם שלו פשוט מדהים)
בסיר מטגנים בצל גדול ושום עד לריכוך הבצל כ- 5 דק'. מחזירים את בשר הכבש לסיר ומוסיפים
את קליפת ומיץ הלימון, קינמון, דבש, תפוז סחוט, ציר ירקות (או 2 כוסות מים) מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בעדינות במשך שעה וחצי.
לאחר כשעה וחצי  בישול מוסיפים את המשמשים ומפזרים את השקדים הטחונים. ממשיכים לבישול של עוד כ- 40דק'
לאחר סגירת האש מפזרים את 3 כפות הנענע הטרייה.
מומלץ לאכול בתוספת קוסקוס מרוקאי. (לא בפסח)
אם אתם אוכלים קטניות בפסח, אז אורז לבן הינה תוספת נהדרת לכבש.

מתכון כבש מרוקאי תבשיל כבש ארומטי | תבשיל כבש לראש השנה מתכונים בשרים כשרים לשבתות וחגים.
מבחר מתכונים מושלמים לאירוח חברים וערבי חג | מתכוני בשר לפסח | מתכון בשר ראש | מסעדות בהרצליה


יום רביעי, 4 באפריל 2012

מתכון עוף בתנור עם עשבי תיבול מיוחדים

מתכון קליל ומהיר לעוף בעשבי תיבול ,תפוחי אדמה, בטטות ,כרובית ושום.
אז ככה: המתכון הזה מתאים לכל ארוחת ערב. גם לפסח וימי שישי וחג. המתכון כשר לפסח
אז נכון הוא לא יותר מידי מיוחד. אבל הטוויסט המגניב שלו  זה התיבול, עשבי תיבול כגון: גרגרי כוסברה, בזיליקום, רוזמרין, טימין, ואורגנו יבש.
מצפים את כל העוף ,הכרובית והבטטות בעשבי תיבול, והמתכון יוצא פשוט נפלא, טעים וקרנצ'י
מצרכים:
8 יח' כרעיים או שוקיים
5 יח' תפוחי אדמה
4 יח' בטטה מתוקה
12 יח' פרחי כרובית
1 יח ראש שום
15 עלי בזיליקום
2 יח' ענפי רוזמרין
2 כפות גרגירי כוסברה
2 כפות גרגירי כמון
2 כפות טימין יבש או טרי
2 כפות אורגנו יבש או טרי
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
4 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה:
יש לקצוץ את כל עשבי התיבול לתערובת קצוצה.
מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית.
מערבבים את כל המרכיבים יחד.
מצפים את כל חלקי העוף בעשבי התיבול, מכניסים תיבול מתחת לעור ומניחים להשרייה במקרר כ-שעתיים.
חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לעיגולים בעובי 2 סמ'.
מתבלים גם אותם באותו התיבול ומניחים בצד.
כנ"ל לגבי הכרובית ( לא לבשל את הכרובית לפני האפייה) מוסיפים ראש שום שלם
מסדרים בצורה יפה על מגש, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים בצלייה בתנור עוד כ -חצי שעה.
מתכון כשר לפסח | מתכוני עוף כשרים לערב שישי וערבי חג
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...