יום שלישי, 24 ביולי 2012

בולונז - בשר, שזיפים וחציל



בולונז -מאסטר שף בשר
רוטב פשוט להכנה, בסיר אחד, שטעמו
חגיגי ומלכותי, אולי כי התבשיל מכיל
עלי גפן קצוצים, שזיפים וצימוקים, ולא
מוותר על יסודות התיבול האיטלקיים:
שום, עגבניות ושמיר. לתבשיל הזה ניתן נקרא גם ראגו!, מחפש מתכון לראגו בתוספת חצילים? תבשיל ראגו בשר וחצילים

הסוד: אף על פי שאפשר בהחלט להכין את
הרוטב מבשר טחון רגיל, הוא יתקבל אחרת
אם תבקשו מהקצב לטחון לכם בשר בטחינה
עבה, כמו למילוי קובה בורגול. באופן
הזה מתקבלות קוביות בשר קטנות במקום
פירורים. מי שמכיר את ההבדל, שומר בתא
ההקפאה גם בשר טחון עבה, שיהיה.

הרוטב הזה ילווה כמובן פסטה )מקרוני
קצרים עדיפים(, אבל ישמח גם על אורז,
ערימת קוסקוס אינסטנט או פתיתים
מבושלים.

ועוד משהו: אידיאלי להכין אותו לפני
שהולכים לישון ולהניח לו לבלות לילה
בסיר בישול אטי, או את כל היום - עד
שובכם הביתה. הרוטב מוכן בתוך 30 דקות,
אך בישול אטי רק מיטיב אתו. הוא נשמר
היטב במקרר ואף במקפיא.



 מצרכים:

חומרים: (ל-4 עד 6 מנות, ואפשר להכפיל כמויות, כמובן)

בצל גדול, קלוף
4 שיני שום קלופות
1 פלפל אדום או צהוב, חתוך לקוביות
3 + 1 כפות שמן זית או שמן תירס
מעט פלפל שחור
1/2 חציל, ללא "עוקץ"
600 גרם בשר בקר או טלה או מעורב, טחון רגיל או עבה
2 כפות שמיר קצוץ
3 כוסות עגבניות מרוסקות, אפשר משומרות
6 עלי גפן קצוצי גבעול, חתוכים לרצועות )אפשר כבושים(
1 כפית פפריקה
1/2 כוס צימוקים
10-6 שזיפים שחורים מיובשים (בעונה - אפשר שזיפי שגיב טריים) מגולענים וחצויים
מלח לפי הטעם

  אופן ההכנה

1. קוצצים את הבצל, השום והפלפל ושמים עם השמן בסיר רחב בעל מכסה תואם )המכסה יצטרף בשלב מאוחר יותר(. מאדים.

2. חותכים את החציל לפרוסות, ואז לקוביות קטנות, ומוסיפים לבצל. מאדים תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את הפלפל שחור.

3. בינתיים מכינים את כל יתר החומרים שייכנסו לסיר. מוסיפים לסיר עוד כף שמן ואת הבשר, מגבירים להבה, מתבלים בפלפל השחור ומאדים תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שהבשר מאבד את הגוון הוורוד.

4. מוסיפים את כל יתר החומרים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול )פלפל, מלח(, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-30 דקות. אפשר וכדאי להמשיך לבשל בבישול אטי.

אופציה נוספת הנה: פוקאצ'ה עם בשר ובמיה. תבשיל הבשר והבמיה משתלב מדהים עם המתכון הזה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...