יום שלישי, 27 בנובמבר 2012

סלט אסייתי, אטריות אורז ובשר מוקפץ

אטריות אורז ובשר מוקפץ, מתכון מושלם לסלט אסייתי, טעים ומרענן.
סלט אסייתי מהיר להכנה.
סלט עוף אסייתי
סלט אטריות אורז,עם פרגית מתובלת

אני זוכר את הפעם הראשונה שאכלתי סלט אסייאתי.
גרתי בזמנו בניו-יורק, השותפה שלי לדירה הייתה הייתה יפנית מטוקיו.
שמה המוזר תמיד הזכיר לי מאכל יפני "ש'ינאצ'ו". כל פעם שקראתי לה. חשבתי על מתאבן יפני או סיני.
ראיתי בעיניים אגרול אסייאתי מתוק וטעים.
יום חורף בניו-יורק, ש'ינאצ'ו, החליטה להכין סלט אסייאתי עם אטריות אורז ובשר מוקפץ.
אטריות אורז שאלתי? זו הפעם הראשונה ששמעתי שיש אטריות אורז. תמיד הכרתי אטריות ביצים.
יאלללה זרמתי....
ירדתי לסופר של ההודי, וקניתי את כל המצרכים הדרושים.

מצרכים:
חומרים ל 4 מנות גדולות:
4 יח' פרגית עוף
1 חבילת אטריות אורז דקות.
4 שיניים שום כתושות
1/4 כוס חומץ אורז מתובל
1/3 כוס מירן יפני
2 כפות צ'ילי יבש
1 כפית סוכר חום
מלח 1/4 כפית
1 כוס גזר, חתוך לאורך דק דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
חופן נענע
חופן כוסברה
1/2 כוס בוטנים קצוצים
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

את אטריות האורז, יש להניח בקערה גדולה ולשפוך עליהם מים חמים.
עם מזלג מפרידים מעט את האטריות, ומשרים את אטריות האורז לכ- 15 דק' בערך.
לאחר בישול מוצאים את האטריות למסננת ושוטפים מעט את האטריות.
לקערה גדולה, מוסיפים את השום, חומץ האורז, שמן שומשום,מירין,צ'ילי יבש,גזר קצוץ דק,בצל ירוק,כוסברה,נענע ובזיליקום.
לאחר שהאטריות מוכנות, מוסיפים את האטריות לקערת הרוטב ומערבבים טוב טוב עם 2 מזלגות.
מנחים בצלחת ועוברים לבישול העוף.

לרוטב הפרגית:
--> מצרכים:
כפית מירין
כפית שמן שומשום
כפית טריאקי.
מניחים את הפרגית במרינדה לכ -10 דקות.
את הפרגית צולים על מחבת פסים ולאחר מכן חותכים לפרוסות של 3 ס"מ עובי.

סידור המנה:

בצלחת גדולה מניחים את אטריות האורז המתובלות. על האטריות מוסיפים את הפרגית המתובלת.
לקישוט מוסיפים בוטנים קצוצים, מעט בצל ירוק קצוץ, פלפל חריף אדום (לא חובה) ומעט זילוף של שמן שומשום.

מתכון סלט אטריות אורז ובשר מוקפץ, מתכון מושלם לחורף הקרוב.


יום שני, 19 בנובמבר 2012

עלי גפן ממולאים בבשר כבש


עלי גפן ממולאים בבשר כבש

מחפש מתכון פשוט וקל לעלי גפן ממולאים בבשר כבש, בשר טחון ועגבניות?
מתכון קל לעלי גפן ממולאים, מגוון מתכונים לעלי גפן מהמטבח הערבי, המזרח תיכוני וכמובן היווני.
אני לא מכיר מישהו שלא אוהב עלי גפן. ניתן להשתמש בעלי גפן משומרים, אך עדיף ורצוי טריים
עלי גפן בשר כבש
עלי גפן ממולאים בשר כבש ואורז
מתכון לעלי גפן מהמטבח הערבי.

מצרכים:

300 גרם עלי גפן לאחר בישול או משומרים
1/2 כוס אורז פרסי או בסמטי
200 גרם בשר טחון
200 גרם בשר כבש עם מעט שומן כבש
1עגבניה קלופה ומרוסקת דק דק
2 עגבניות פרוסות עבה
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
מלח ופלפל
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
קורט קינמון
3 שיני שום קצוצות גס
1 מיץ מלימון שלם
1 כף עלי נענע

אופן הכנת ומילוי עלי הגפן:

אם יצא לכם לקנות עלי גפן טריים, מצויין. מניחים את עלי הגפן בתוך קערה עם מים חמים עד להתרככות, כ-2 דקות.
אם יש לכם במזווה עלי גפן משומרים, יש להניח את כל עלי הגפן בקערה וליצוק מים חמים. משך הבישול אורך כ- 15 דק.
משרים את האורז במים למספר דקות. מכניסים לסיר ומוזגים מים חמים אל תוך הסיר. מבשלים כ- 20 דקות את האורז ומקררים.

הכנת הבשר לעלי הגפן:
 2 כפות שמן זית אל תוך המחבת. מניחים את כל תערובת הבשרים, ומתחילים לטגן. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג, מפזרים מעל את כל התבלינים כולל העגבניה ומערבבים מעט. לאחר שהבשר מוכן מעבירים לקערה לקירור.
בקערה גדולה מכניסים את כל הבשר והאורז, טועמים לתיקון התיבול. במידה ויש צורך מתקנים תיבול.
מילוי עלי הגפן: מניחים בצלחת עלה גפן אחד, מכניסים אל תוך עלה הגפן כ- כף אחת של תערובת הבשר והאורז במרכז העלה. מקפלים את צד הגבעול על המלית, לאחר מכן מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כמו סיגר. מהדקים קלות בעזרת כף היד.
באותו אופן ממלאים את שאר עלי הגפן עם הבשר.
בסיר רחב, מרפדים את תחתית הסיר בעגבניות טריות ובעלי גפן נוספים ( אם נשאר לכם).
כך אתם יכולים להיות בטוחים שעלי הגפן לא יידבקו לתחתית הסיר.
מסדרים את כל עלי הגפן הממולאים בשכבות צפופות, תוחבים פה ושם שיני שום פרוסות.יוצקים מעל כל עלי הגפן, מיץ לימון ומוסיפים כ-3/4 כוס מים חמים, מעל לכל מפזרים עלי נענע יבשים. ניתן ואף רצוי להוסיף מעט זעפרן.
לאחר מכן מניחים צלחת גדולה שאוטמת את כל עלי הגפן. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- שעתיים.
לאחר כשעתיים, עלי הגפן מוכנים, טעמם מדהים להפליא...
מתכון קל וטעים לעלי גפן עם בשר ואורז, מתכון עלי גפן מהמטבח הערבי...
בתאבון
נ.ב
במידה ונשאר לכם בשר ואורז, זה הזמן להכין ממולאים טעימים....
-->

יום ראשון, 18 בנובמבר 2012

ביקורת מסעדת רק בשר !


ביקורת מסעדת רק בשר !

מבצע במסעדת רק בשר 40% הנחה מהשעה 19:00- 17:00 !!!!

הבשרים הטובים בארץ, רק בשר
בשר פילה, בשר סינטה במסעדת רק בשר

זו מילה במילה, ההודעה שקבלתי לפני כמה ימים לתיבת המייל שלי.
לא האמנתי למראה עיניי... 40% הנחה במסעדת רק בשר ??!!! הרי זו אחת המסעדות היקרות בארץ!.
ביום רגיל אם יצא לכם לאכול ברק בשר, תשלמו לא מעט כסף על ארוחת בשרים איכותית.
מסעדת רק בשר, מתמחה בבישול וישון בשרים לצלייה על המנגל. בשר באיכות גבוה..
מהיום הראשון שנפתח הסניף התל אביבי של מסעדת רק בשר, ביקרתי לא מעט פעמים.
רק יש לי בעיה קטנה, מסעדת רק בשר הנה מסעדה מאוד מאוד יקרה... אז נכון, הבשרים איכותיים וטעמו של הבשר באמת טוב , טעים ואיכותי. אבל עדיין, לאכול סטייק אנטריקוט במחיר של - 43- 40ש"ח ל100 גרם זה המון כסף!!!
אז כמו שפתחתי: לפני כשבוע הגיע אלי מייל עם מבצע במסעדת רק בשר, הלכנו לטעום ולתת חוות דעת מקצועיות ביותר..
על ביקורת זו שילמנו מחיר מלא, ללא הטבות או הזמנה מיוחדת מהבעלים...
רק בשר, קדימה מתחילים:
הגענו למסעדת רק בשר, 3 קרניבורים!!! אומנם במשקל קל, אבל אוהבי וחולי בשר מושבעים...
מבחוץ אפשר לחשוב שמדובר במועדן חשפנות ...כשנכנסים מבינים שאנחנו נמצאים במקדש בשר אמיתי. כבר בכניסה, הגישה לנו המלצרית כוס יין הבית...
אין כמו יום חמישי בערב, המחשבות והלחצים על המשחק של מכבי נגד מלאגה מתחילים לתת אות אותותיהם.הציפורנים כבר כסוסות,  ואנחנו בסניף התל אביבי ברחוב הברזל במסעדת רק בשר. בום בום..... 18:30 מטח רקטות על תל אביב... אזעקה נשמעה בכל רחבי תל אביב..... וואי פעם ראשונה מזה 20 שנה שעפים כאן טילים....

הפסקנו לרגע את המחשבות על מכבי, על הבשר ועל הפרה המסכנה שתכף תיכנס לנו לבטן..
טילים... תל אביב???. וווא דה @#$.
אחרי שהמלצרית "הרגיעה" אותנו ואמרה שהטיל נפל בים, חזרנו למחשבות על הפרה...
ניגשנו לממלכת הבשר של מסעדת רק בשר, מקרר הבשרים כמובן..
בשר אנטריקוט וסינטה

התחלנו את ההזמנה בנתחים ובמשקלים הבאים: נתח אנטריקוט, 500 גרם במידת עשייה מדיום.
300 גרם, מדליוני סינטה מתובלת (מדהימה)  במידת עשייה מדיום.
300 גרם, פילה בקר, במידת עשייה מדיום. 300 גרם, מדליוני פילה ארגנטינאי, במידת עשייה מדיום.
100 גרם, נקניקית צ'וריסו ארגנטינאית.
סה"כ : קילו וחצי בשר, איכותי הוזמן לשולחן של 3 קרניבורים... ביקשנו לא לקבל את תפוחי האדמה המוגשים באופן קבע לשולחן.
לאחר כ- 10 דקות, הוגשו הבשרים על פלטת גחלים חמה, הבשרים היו במידת העשייה הרצויה ובאופן צלייה מדהים ביותר.
לצד הבשרים הוגש רוטב צ'ימצ'ורי איכותי וטעים.
אנטריקוט איכותי במסעדת רק בשר

תוך 10 דקות חוסלו כל הבשרים מהפלטה, המנות היו גדולות והבשר היה טעים ביותר..
כל אחד שתה בקבוק מוגז אחד ותו לו.
חשבון: 645 ₪ הגיע חשבון לפני ההנחה של 50% במסעדת רק בשר.
שולם : 387 ₪ לאחר 40% הנחה במסעדת רק בשר. לא כולל שירות.
עכשיו תוסיפו 10% טיפ למלצרית המרגיעה (ממש נחמנית שי)
חלקו ב 3 ותבינו שהמחיר יצא ממש ממש מצחיק בשביל 500 גרם לכל אחד.
סיכום ביקורת רק בשר:
כדי ורצוי ללכת לאכול במסעדת רק בשר בשעות המבצע, המחיר פשוט שווה לכל כיס, הבשרים טעמים ואיכותיים.
שלא תגידו לא אמרתי. כל יום חול, מבצע במסעדת רק בשר 40% הנחה מהשעה 19:00- 17:00!!

-->


אילו עוד בשרים ניתן למצוא במסעדת רק בשר:
מבחר אנטריקוט ישראלי , אנטריקוט פרימיום, סטייק ניו-יורק,
אנטריקוט אורוגוואי, אנטריקוט עם עצם, שיפוד מיקס פילה ואנטריקוט במרינדה
בשר פילה, ובשר אנטרניה , פורטרהאוס
מבחר המבורגרים - 100% בקר
סטייק סינטה איכותית
שייטל בצלייה ארוכה וקצרה
כבד אווז איכותי
שקדי פרה -
צ'וריסוס
פקאנייה
סטייק ט-בון
פילה מקומי
פיקניה מפולפלת ומעושנת
פילה - שטו בריאן
פורטרהאוס 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...